Mezes gyümölcskenyér
Hozzaválók:
-20 dkb datolya
-20 dkg aszalt füge
-20 dkg mazsola
-20 dkg dio(esetleg mandula)
-10 dkg cukrozott citrom es narancs hej
-1 teaskanal sutopor
-7 tojas
-so
-20 dkg mez
-20 dkg porcukor
-2 vanilias cukor
-40 dkg finomliszt
-40 dkg margarin
4 evokanal rum
Elkeszitese:
A darabosokat apróra vágjuk és összekeverjük 2-3 formát margarinnal kikenjük, liszek. Liszttel. A tepsit vagy gyümölcskenyér ttel kiszórjuk. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral. A margarint habosra keverjük a porcukorral, van.cukorral, majd a tojások sárgájával. A tojáshérjét pici sóval kemény habbá verjük. A margarinos masszába óvatosan felváltva bele keverjük a tojáshabot és a lisztet, végül a lisztes darabos gyümölcsöket. Tepsiben 180 C fokon 40-60 percig sütjük. (A sütés ideje a tészta vastagságától függ, tűpróba). A teteje sokszor kicsit megreped, de ez természetes. Alufóliába csomagolva hűvös helyen 2-3 hétig eláll.
|