Bakonyi sertészelet
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg sertésfelsál vagy -dió,
só,
10 dkg zsír,
10 dkg liszt,
25 dkg gomba,
15 dkg hagyma,
pirospaprika
|
Elkészítése: A sertéshúst szeletekre vágjuk, jól kiverjük, és sózva, majd lisztben megforgatva mindkét oldalát halványra sütjük, s megfelelő nagyságú lábosba tesszük. A megmaradt zsír egy részében a megtisztított, finomra vágott hagymát sárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, és a felszeletelt gombát két-három percig pirítjuk a megmaradt zsírban, majd két dl vízzel felöntve hozzátesszük a húshoz, s azzal puhára pároljuk. Végül elkeverjük a tejfölben a lisztet, ráöntjük a szeletekre, és így forraljuk még öt percig. Köretnek galuska illik hozzá.
| |