Tejszínes csirke
Csirkemell szeleteket (pulyka is lehet) kiklopfolunk, sózunk-borsozunk ízlés szerint. Fogunk 2-3 dl tejszínt (a szelet mennyiségtől függ, kb. 6-8 szelethez még elég 2 dl), a tejszínbe beleteszünk egy evőkanál ketchupot, petrezselyem zöldjét, sót-borsot-fokhagymát, és ha különlegesen szeretnénk, egy púpos evőkanál darált diót.
Összekutyuljuk a tejszínben a dzsuvát, és egy kivajazott jénaiba tesszük a szeleteket, rá a tejszínt, eligazítjuk, hogy a lé minden szeletet érje, és alufólia alatt kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Utána még lehet reszelt sajtot rápirítani. Nagyon különleges, mindig sikerem van vele! Ha a tejszínt nem mindet szívja be a hús, nem baj, fini szaft, rizzsel nagyon jó. |