Lencse kolbásszal
Hozzávalók:
35 dkg lencse,
40 dkg sütni való kolbász,
40 dkg paradicsom,
1 db hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 db sárgarépa,
1 kicsi zeller,
1 pohár száraz fehérbor,
2 evőkanál olaj,
húslé,
néhány szál zsálya,
só, bors.
|
Elkészítés: Áztassuk a lencsét négy órán át, majd lecsepegtetve szárítsuk. Daráljuk le, vagy vágjuk nagyon apróra a tisztított zöldségeket, hagymát, fokhagymát. Forró olajon forgassuk át a szeletelt kolbászt. Keverjük hozzá az apróra vágott zsályát és a lencsét. Néhány perces pirítás után öntsük fel fehérborral. Mikor felforr, adjuk hozzá a hámozott, darabolt paradicsomot és a többi zöldséget. Fedő alatt alacsony lángon pároljuk negyven percig. Ha túl száraz, öntsük fel vízben oldott leveskockával, sózzuk, borsozzuk. Vegyük le a tűzről, de pár percig még hagyjuk rajta a fedőt. Frissen tálaljuk pirított kenyérrel. |
|