Pizzáscsiga
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 kg liszt
2, 5–3 dl tej
2 tojássárgája
5 dkg margarin
kevés cukor
só
3 dkg élesztő
1 pizzakrém
oregánó
reszelt sajt
olaj a kenéshez
Elkészítés: A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0, 5–1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, kicsit megsózzuk, cikcakk alakban rányomjuk a pizzakrémet. Megszórjuk oregánóval, egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük. Kb. 1, 5 cm-es szeletekre vágjuk, zsírozott tepsibe fektetjük, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejére bőven szórunk reszelt sajtot. Kicsit kelesztjük még, majd pirosra sütjük. |