Rakott husi
Ez minden ünnepre, vendégvárásra, hidegtálakhoz alkalmas. Előtte nap kell elkészíteni, hogy kihüljön, és lehessen szeletelni.
60-65 dkg csirke v. pulykamellfilé 15-20dkg reszelt trapista sajt 15-20 dkg füstölt sajt 20 dkg csirke v. pulykasonka liszt 3-4 tojás 1 tejföl 1 cs. bacon szalonna
egy közepes tüzálló edényt kibélelünk bacon szalonnával
A besózott, vékony szeletekre vágott húst bepanírozzuk liszbe, tojásba, és a reszelt sajtok keverékébe, és rétegesen a sonkával beletesszük a kibélelt tálba. 1 tojást elkeverünk egy pohár tejföllel és az egészre borítjuk. Meleg sütőben kb 50 percig sütjük. Hagyjuk kihülni (egy éjszaka), mert a meleg sajt miatt nem lehet szeletelni. Nagyon szép, finom és laktató. |