Tejfölös tepsis pulyka
Hozzávalók:
· 60-70 dkg pulykamell
· 1 nagy doboz tejföl
· 1 nagy fej vöröshagyma
· liszt
· tej
· bors
· pirospaprika
· majoranna
· kakukkfű
· ételízesítő
· olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés: Egy kis tálban összevegyítjük a lisztet ízlés szerinti mennyiségű pirospaprikával és borssal. A pulykamellet kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és megforgatjuk a paprikás, borsos lisztben. A szeleteket az előzőleg olajjal kikent tepsibe fektetjük. A tejfölbe kevés tejet keverünk, majd ízlés szerint fűszerezzük majorannával, kakukkfűvel és ételízesítővel. Sót nem szükséges már beletennünk, hiszen az ételízesítő már kellően megadja a sós ízt. A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és pulykamellre egy soros rétegben ráterítjük. Az egészet leöntjük a tejfölös szósszal, és a sütőben alufóliával letakarva háromnegyed órát sütjük, majd még negyed órát pirítjuk.
|