Márványkuglóf:
Hozzávalók: 25 dkg vaj vagy margarin 25 dkg cukorMárványkuglóf:
Hozzávalók: 25 dkg vaj vagy margarin 25 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor 4 tojás 40 dkg liszt 10 dkg étkezési keményíto 1 cs. sütopor 1 dl tej 3 dkg kakaópor
Elkészítés: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként keverjük bele a habos vajba. Az átszitált lisztet a keményítovel és a sütoporral összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzákeverjük a vajhoz. Az így kapott masszát ketté vesszük, és feléhez hozzáadjuk a kakaóport. Ha szükséges pici tejjel hígíthatjuk. A kuglóf formát kivajazzuk és a fehér meg a barna tésztát evokanál segítségével váltakozva a formába töltjük. Egy villával könnyedén átkeverjük, hogy márványos legyen. A süteményt a 180°C-ra elomelegített sütobe tesszük, és kb. 1 óráig sütjük. Tupróbával ellenorizzük, hogy megsült-e. A formában hagyjuk kihulni, majd kiborítjuk és a tetejét meghintjük vaníliás porcukorral.
|