Hozzávalók 4 személyre:
· fél üveg ketchup
· 2 evőkanál méz
· 8 szelet sertéscomb
· majoranna
· kakukkfű
· oregánó
· bazsalikom
· gyömbér
· só
· bors
· sütéshez és a páchoz olaj |
Elkészítés: A húsokat besózzuk, borsozzuk. Elkészítjük a pácot. A ketchupot a mézet és a fűszereket egy edényben összekeverjük. Beleteszünk még 5 evőkanálnyi étolajat is. Befóliázzuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a sütés előtt a húsokat megforgatjuk. Egy serpenyőbe vizet és egy kevés olajat teszünk, majd a húsokat páccal eggyüt beletesszük a serpenyőbe. Fedő alatt puhára pároljuk, és a híg léből mártást készítünk. Körete a párolt rizs.
Megjegyzés: Amikor a hús megpárolódott, ki is vehetjük, de nem fontos. Ha valaki tejföllel szereti a húst, akkor egy kis lével elkavarva adhatja hozzá.
| |