Töltött csirkemell
Fél csirkemell filéket kell felszúrni késsel és egy kicsit az ujjaddal tágítani a lyukat, hogy meg tudd tölteni, egy olyan keverékkel, mint a fasírt csak aprózz bele valami kis fűstölt sonkát is tehát a sertés darálthúst a saját szádíze szerint fűszerezed és a töltött melldarabokat kívül megsózod és szárnyasfűszerrel beszórod, külön-külön szorosan alufóliába csavarod, a két végüket is feltekered, tepsibe rakod szépen egymás mellé, amikor sütni akarod, akkora tepsit félig vízzel töltöd úgy teszed a sütőbe, olyan 50 percig amikor kész kibontod őket és tálalhatod egyben a kis hurka alakú husikat, de csinosabb, ha ferdén feldarabolod legalább 3 felé én snidlinges krumplival tálaltam, vagyis a sóba-vízbe főtt krumplit rátettem olvasztott margarinnal elkevert szárított snidlingre, nagy sikere volt. Hidegen is finom.
|