Újhagyma spanyol mártással
Hozzávalók:
2 és fél dkg mogyoró,
2 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olívaolaj,
1 szelet kenyér,
4 db paradicsom,
fél zöld húsú paprika,
chili vagy erős fűszerpaprika,
1 evőkanál ecet,
csipetnyi só,
30 dkg újhagyma.
|
Elkészítés: Pirítsuk meg a mogyorót, dörzsöljük le a héját, és daraboljuk apróra. A kenyeret is pirítsuk meg, kockázzuk fel. Egy evőkanál olajban fonnyasztott fokhagymát, a mogyorót, és a kenyérkockákat turmixoljuk össze. A hámozott paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprikát pedig kockázzuk fel. Olajban pároljuk nyolc percig, fűszerezzük chilivel vagy erős fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a turmixolt masszát, ízesítsük ecettel, csipet sóval. Kínáljuk a mártást a sós vízben megpárolt újhagymával. | |