Erzsébet királynő kedvenc sütije
Hozzávalók:
· 60 dkg liszt
· 1 csomag sütőpor
· 40 dkg cukor
· 25 dkg Ráma margarin
· 8 tojás
· 4 evőkanál baracklekvár
· 20 evőkanál langyos víz
· 5 evőkanál tej
· 10 dkg mazsola
· 3 csonag zselés cukor
· dió gazdagon durvára törve
· 10 dkg összetört étcsokoládé
· A tetejére:
· fehér csokoládéglazúr
Elkészítés: Összekeverjük a lisztet a sütőporral, habosra kavarjuk a cukrot a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, a baracklekvárt, a langyos vizet és a tejet. Ezeket összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a mazsolát, a negyedekre vágott zselés cukrot, az összetört étcsokoládét és a diót. Megsütjük. Tetejét bevonjuk fehér csokoládéglazúrral.
|