3 perces kenyer
Hozzavalok: 10 dkg hejas mandula 50 dkg teljes kiorlesu liszt 4 dkg eleszto vagy 1 zacsi instant eleszto 2 teaskanal so 2 evokanal balzsamecet 5 dkg napraforgomag 5 dkg tokmag hej nelkul
Elkeszitese: A mandulat szalasra vagjuk. Az elesztot 1/2 l langyos vizben feloldjuk. A lisztet a sot az ecetet es az elesztos vizet robotgeppel 3 perc alatt sima tesztava osszedolgozzuk. A mandulabol, a napraforgobol es a tokmagbol 1-1-1 evokanalnyit delreteszunk, a tobbit a tesztaba keverjuk. A kenyertesztat vajjal kikent kb. 30 cm hosszu doboz alaku sutoformaba tesszuk, es a maradek olajos magokkal megszorjuk. Azonnal elomelegitett sutobe toljuk es 225 fokon /gaztuzhelynel 4-es fokozaton/ 50-60 perc alatt ropogosra sutjuk.
Elkeszitesi ido sutessel egyutt; 1 1/4 ora szeletenken 140 kaloriat tartalmaz |