Sonkás pogácsa
Hozzávalók:
Tészta:
18 dkg margarin,
36 dkg sima liszt,
3 tojássárgája,
6 evőkanál fehérbor
só
Töltelék:
20 dkg sonka,
5 dkg trappista sajt,
3 evőkanál tejföl,
bors
Elkészítés: A sonkát ledaráljuk, összekeverjük a reszelt sajttal és tejföllel, borsozzuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a 3 tojássárgáját, a bort és a sót. Tésztát gyúrunk, egy óra hosszat pihentetjük. A tésztát sodrófával fél cm vastagra kinyújtjuk, és kerek formával pogácsákat szaggatunk. A pogácsák felét megkenjük töltelékkel, töltetlen pogácsával befedjük, széleiket jól összenyomkodjuk. Tojásfehérjével megkenjük, kikent tepsire rakjuk és forró sütöben sütjük.
|