Húsos mártás
Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
3/4 kg hús- és csontdarabok
2 fej hagyma
2 szál sárgarépa
2 evőkanál liszt
1 szál petrezselyem
1 szem szegfűszeg
1 gerezd fokhagyma
|
Elkészítés: Kevés olajon megpirítjuk a hús- és csontdarabokat. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt hagymát és sárgarépát. Megszórjuk a liszttel, és arany barnára pirítjuk. Felöntjük 2 l forrásban levő vízzel, a szegfűszeggel, a petrezselyemmel és a fokhagymával ízesítjük. Megsózzuk, borsozzuk, és 30 percig lassú tűzön főzzük. Végül kicsontozzuk és átpasszírozzuk. Változat Vadhúsos: A húst és a csontot vadhús darabokkal helyettesítjük. Miután átpasszíroztuk, melegen tartjuk. Megpárolunk 4 meghámozott, összedarabolt gombát 1-2 evőkanál brandyben, összeturmixoljuk, és a mártáshoz keverjük.
| |