Kolbászos leves
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg kelkáposzta
1 kis fej hagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
1 csokor petrezselyem zöld
4 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál ételízesítő
1 pár debreceni
1 dl tejszín
1 tojássárgája
|
Előkészítés: A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A sárgarépát, a petrezselyem gyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Elkészítés: A vaj felét lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldségeket, és kevergetve 3-4 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és 1-2 percig pirítjuk, majd belekeverjük az ételízesítőt, sóval, borssal ízesítjük, felöntjük 1 liter vízzel, és lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket. A debrecenit karikára szeleteljük, a maradék vajon hirtelen megpirítjuk. A levest a zöldségekkel összeturmixoljuk. A tejszínt simára keverjük a tojássárgájával, és a forró levesbe keverjük, de már nem forraljuk tovább. Beleszórjuk a debrecenit, és tálaljuk a levest.
| |