Házi ketchup
Hozzávalók:
3-4 kg paradicsom
2 jó nagy fej hagyma
5-6 db alma csutkája nélkül
3 szál zellerlevél
4-5 gerezd fokhagyma
1 db piros húsú paprika
3 db babérlevél
1-1 evőkanál kakukkfű, oregano, bazsalikom
5 szem szegfűszeg
1 teáskanál fehérbors
4 evőkanál cukor vagy méz,
só kóstolás szerint
fél zacskó befőtt tartósító
|
Elkészítés: Duplafenekű fazékban főzni kezdjük a zöldségeket, majd fél óra múlva beletesszük a fűszereket. Én 6 evőkanál cukrot és 3 evőkanál sót tettem bele. Lehet még kis mézzel is édesíteni. Így főzzük kb. 70 percig, majd kivesszük a babért és a zellerzöldet, és összemixeljük. Beleteszünk fél zacskó befőtt tartósítót, és még így főzzük kb. 60 percet, hogy besűrűsödjön, majd szitán átpasszírozva üvegekbe töltjük. 5 fél literes üveg lesz belőle.
| |