Borsos csirke sütőben
1 konyhakész csirke,
3 dkg liszt,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor,
olaj,
1 babérlevél,
3 szem szegfűszeg,
só,
durvára őrölt bors
|
A csirkét nyolc darabba vágjuk. Tálba tesszük, meghintjük frissen őrölt borssal és leöntjük a borral. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A húsdarabokat a pácból kivesszük, besózzuk, majd áttesszük egy tűzálló tálba. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a csirke páclevével. Babérlevéllel, szegfűszeggel ízesítjük és felforraljuk. A csirkére öntjük és forró sütőben megsütjük. Kukoricás rizzsel kínáljuk.
| |